Ν. Αναστασιάδης: Εντός Οκτωβρίου η συνάντηση με τον Μ. Ακιντζί

«Ο κ. Ακιντζί βλέπει με θετικό τρόπο την πρότασή μου. Θα διευθετηθεί σύντομα συνάντηση μέσω των Ηνωμένων Εθνών για να ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς», ανέφερε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συνάντησή του με την Ειδική Αντιπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε πως η συνάντηση θα διευθετηθεί μέσω των Ηνωμένων Εθνών τις επόμενες μέρες, ανάλογα και με το πρόγραμμα.

Ερωτηθείς αν η συνάντηση θα είναι άνευ ατζέντας, ο Κύπριος πρόεδρος είπε «ναι, δεν θέλει να δώσει ούτε και εγώ θέλω να δώσω την εικόνα ότι επαναρχίζει ο διάλογος, αν δεν γίνει και μια σωστή προετοιμασία, να γνωρίζουμε ποια είναι τα θέματα που θα συζητήσουμε. Απλώς θα ανταλλάξουμε ως ηγέτες των δύο κοινοτήτων σκέψεις, προβληματισμούς, το ποια είναι η προοπτική, ποιο είναι το μέλλον μας, πώς μπορεί επιτέλους να εξεύρουμε τον τρόπο που η επιδιωκόμενη λύση να είναι, όπως το επανέλαβα πολλές φορές, λειτουργική, βιώσιμη και να δίνει προοπτική για ολόκληρο τον κυπριακό λαό».

Εξερχόμενη από το προεδρικό η κ. Σπέχαρ δήλωσε λακωνικά ότι είχε μια πολύ καλή συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματούχος του ΟΗΕ είχε την Τρίτη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, κατόπιν αιτήματος του ίδιου.

Σε δηλώσείς του μετά το πέρας της συνάντησης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Προεδρίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανέφερε πως η συνάντηση θα γίνει για ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση για το πώς βλέπουν οι δύο ηγέτες τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ