Στα επίπεδα του 4,4% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Αποκλιμάκωση, παραμένοντας ωστόσο σε υψηλά για έξοδο στις αγορές επίπεδα, παρουσίαζαν οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων το πρωί της Παρασκευής.

Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε το πρωί της Τετάρτης κατά επτά μονάδες βάσης ή 1,45%, φτάνοντας στο 4,43% και ενώ χθες Πέμπτη είχε ξεπεράσει το 4,5%. Πριν από έναν μήνα, το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κυμαινόταν στο 4,03%. Το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων βρίσκεται στις 390 μονάδες βάσης. Πτώση οκτώ μονάδων βάσης κατέγραφε το πρωί και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, που κυμαίνεται στο 3,45%.

Τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν ευάλωτα στον διεθνή παράγοντα, ακολουθώντας τις διακυμάνσεις των επιτοκίων των ομολόγων στην Ευρώπη και ειδικότερα στον ευρωπαϊκό νότο.

Στην αγορά κρατικού χρέους της γηραιάς ηπείρου το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς ομολόγου σημείωνε το πρωί άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 0,53%. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς παρέμενε σταθερή στο 0, 88%, ενώ το επιτόκιο του 10ετούς βρετανικού ομολόγου υποχωρούσε κατά μία μονάδα βάσης, στο 1,67%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφωνόταν το πρωί στο 3,53%, καταγράφοντας πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης. Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας ενισχυόταν κατά μία μονάδα βάσης στο 1,66%, με την απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς τίτλου να παραμένει σταθερή στο 2,02%.

Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου αυξάνεται σήμερα κατά δύο μονάδες βάσης, στο 3,17%.

Πηγή: naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ