Θ. Τοσουνίδης: Να είμαστε πιο εγκρατείς όταν μιλάμε για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

«Πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί και πιο εγκρατείς όταν μιλούμε για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον εκπρόσωπο της χώρας και μάλιστα όταν βρίσκεται σε ένα τόσο σημαντικό ταξίδι» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεόδωρος Τοσουνίδης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ.

«Θα ήθελα, όχι από τα ρεπορτάζ και όχι από μισοκομμένες φράσεις να στηριχθούμε και να βγάζουμε συμπεράσματα. Η παρουσία του, με την επιστροφή του στην Αθήνα, θα είναι σημαντική και καταλυτική και εκεί θα αναδειχθεί σε πλήρεις διαστάσεις η πολύ μεγάλη, σημαντική και επιτυχημένη παρουσία του υπουργού στις ΗΠΑ» σημείωσε ο κ. Τοσουνίδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πάντως ότι ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «έχουν στενή συνεργασία» και πρόσθεσε ότι «έχει δοθεί υπερβολική διάσταση σε ζητήματα που δεν χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής».

«Την καλύτερη προσέγγιση και απάντηση έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός: "Ότι ασφαλώς υπάρχει τυφώνας στις ΗΠΑ, αλλά δεν λέγεται "Πάνος"» είπε, ενώ ερωτηθείς για το εναλλακτικό σχέδιο που πρότεινε ο κ. Καμμένος και για το αν υπάρχει συζήτηση μέσα στην κυβέρνηση, απάντησε: «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, είναι ζητήματα που άπτονται των καθηκόντων του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας και συνολικά της κυβέρνησης». «Αυτό που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ και εξέπεμψε ως μήνυμα, ήταν το μήνυμα μιας χώρας αποφασισμένης να υποστηρίξει την καλή γειτονία, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και ότι, σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα βρίσκεται εδώ στο πλευρό όλων των λαών της Βαλκανικής για να στηρίξει τις προσπάθειές τους» σημείωσε.

Σε ερώτηση για το αν οι ΑΝΕΛ γνώριζαν τις συγκεκριμένες προτάσεις απάντησε ότι «είναι προτάσεις που δεν συζητούνται, είναι ζητήματα της κυβέρνησης» και ζήτησε να μην υπάρχει βιασύνη και εν θερμώ αντιμετώπιση των εξελίξεων. «Η επιστροφή του Πάνου Καμμένου από την ερχόμενη εβδομάδα θα τακτοποιήσει τα πράγματα και θα δώσει τις απαντήσεις όπου χρειάζονται» πρόσθεσε.

Ως προς το αν υπήρξε επικοινωνία χθες μεταξύ του Πρωθυπουργού και του κ. Καμμένου, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα, απάντησε: «Δεν ξέρω οι εφημερίδες και τα ρεπορτάζ πού στηρίζονται και πώς κατοχυρώνουν την πληροφόρησή τους. Αυτό που μπορώ να πω, ακόμα μια φορά, είναι πως είναι στενή η συνεργασία, έτσι κι αλλιώς, του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα».

Απαντώντας στην κριτική της Ν.Δ. ότι «η εικόνα αυτή της κυβέρνησης βλάπτει τη χώρα», ο κ. Τοσουνίδης επισήμανε: «Η ισχυρή παρουσία της Ελλάδας, η βεβαιότητα όλου του ελληνικού λαού ότι μπορούμε και να αμυνθούμε και να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε απειλή, το ότι μπορούμε και συνδεόμαστε με στενές σχέσεις συνεργασίας με γειτονικούς μας λαούς και έχουμε μια διεθνή παρουσία που επιτέλους αξίζει στους Έλληνες και στην Ελλάδα, είναι η καλύτερη απάντηση στην καταστροφολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σχετικά με δική του αποστροφή σε δήλωσή του για το ενδεχόμενο στήριξης πρότασης μομφής της Ν.Δ., χαρακτήρισε «λάθος μετάφραση» τα όσα είπε. Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. είπε ότι «θα πρέπει να ντρέπεται», υποστηρίζοντας ότι «στη ΔΕΘ ο ίδιος (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) είπε ότι λόγω ρεαλισμού θεωρεί χαμένη την υπόθεση του ονόματος και ότι δεν έχει τόση σημασία και σε λίγο θα την ξεχάσουμε. «Και από την άλλη να ντύνεται μακεδονομάχος και να προσπαθεί να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων» συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως «αποκαλύφθηκε η προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και να επιστρέψει στις κυβερνητικές πολυθρόνες».

Σε παρατήρηση για την κριτική που δέχθηκε από τους κ. Παπαχριστόπουλο και Κουίκ, ο κ. Τοσουνίδης ανέφερε: «Νομίζω έγινε μια λάθος μεταφορά του μηνύματός μου. Και με τον κ. Παπαχριστόπουλο και με τον κ. Κουίκ συμφωνώ απολύτως ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουμε συγχωροχάρτι σε καμία περίπτωση σε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια και στην καταστροφή. Αυτούς που την έμπλεξαν μέσα στα οικονομικά συμφέροντα και αφαίμαξαν τον κόπο του λαού».

Ο κ. Τοσουνίδης απέρριψε τα περί «παρεξήγησης» μεταξύ του ιδίου και των Θ. Παπαχριστόπουλου και Τ. Κουίκ, επισημαίνοντας ότι «στην πολιτική κατεύθυνση είμαστε ομονοούντες».

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ