Σολτς: Η Ιταλία δεν θα χρειαστεί πρόγραμμα στήριξης

Απορρίπτει το Βερολίνο τα σενάρια περί πιθανής στήριξης της Ιταλίας. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ δεν θα χρειαστεί να ζητήσει την ένταξη σε πρόγραμμα στήριξης. Παράλληλα σημείωσε ότι η Ευρωζώνη είναι καλά προετοιμασμένη για την όποια νέα κρίση.

«Έχουμε δημιουργήσει πολλά εποπτικά σώματα για τον καλύτερο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και έχουμε αναπτύξει μηχανισμούς εκκαθάρισης και ταμεία ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν κρίσεις χωρίς την ανάγκη για κρατική χρημτοδότηση» τόνισε ο Σολτς, προσθέτοντας ότι η κάθε χώρα είναι υπεύθυνη για τη δική της οικονομία.

«Αν έχεις υψηλό χρέος, όπως στην περίπτωση της Ιταλίας, πρέπει βεβαίως να δώσει πολύ μεγαλύτερη προσοχή από άλλες χώρες στο πώς οι αγροές αντιμετωπίζουν το μελλοντικό χρέος» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα πηγές της ΕΚΤ ξεκαθαρίζουν πως δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη χώρα, παρά μόνο εάν αυτή ζητήσει την ένταξή της σε πρόγραμμα στήριξης. Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση εκ μέρους της Ρώμης.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ