Μελάνια Τραμπ: «Τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης πρέπει να έχουν αποδείξεις»

Μία στάση «ναι μεν αλλά» τηρεί η Μελάνια Τραμπ όσον αφορά τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Στον απόηχο του τεράστιου διαλόγου που άνοιξε ο πολύκροτος διορισμός του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά τις εις βάρος του καταγγελίες, η πρώτηκυρία αποφάσισε να συνταχθεί με τη στάση του συζύγου της και να υποστηρίξει ότι για να στηριχθεί μία κατηγορία για σεξουαλική επίθεση χρειάζονται «αποδείξεις». Δεν έκανε ωστόσο σαφές είναι τι είδους αποδείξεις μπορεί να είναι αυτές.

«Υποστηρίζω τις γυναίκες και πρέπει να ακουστούν. Πρέπει να τις υποστηρίξουμε. Και ξέρετε, και οι άνδρες το ίδιο, όχι μόνο οι γυναίκες», απάντησε η Μελάνια Τραμπ όταν ρωτήθηκε για τη στάση της απέναντι στο κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης MeToo.

Η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε επί της ουσίας ό,τι υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος σχετικά με τις καταγγελίες της Κριστίν Φορντ και άλλων γυναικών περί σεξουαλικής επίθεσης από τον συντηρητικό δικαστή τη δεκαετία του ’8: ότι χρειάζονται αποδείξεις.

«Υποστηρίζω τις γυναίκες αυτές, αλλά πρέπει να έχουν αποδείξεις. Δεν μπορείς να λες απλώς ότι κάποιος σε παρενόχλησε σεξουαλικά ή σου έκανε κάτι. Διότι ορισμένες φορές τα μέσα ενημέρωσης προχωρούν πολύ και ο τρόπος που παρουσιάζουν κάποιον ή μία ιστορία δεν είναι σωστός», δήλωσε η Μελάνια Τραμπ αφήνοντας τις ίδιες ακριβώς αιχμές για τα μέσα ενημέρωσης που αφήνουν κατά καιρούς ο Αμερικανός πρόεδρος.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ