Ερντογάν για Σαουδάραβα δημοσιογράφο: Έχουμε τις ανησυχίες μας

“Έχουμε τις ανησυχίες μας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ για τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο ο οποίος από την περασμένη βδομάδα είχε μπει στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη και δεν βγήκε ποτέ.

Παρότι η αστυνομική ασφάλεια στην Τουρκία εκτιμά ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μέσα στο κτίριο του προξενείου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι εργασίες συνεχίζονται ωστόσο επεσήμανε πως και οι Αμερικανοί έχουν τις ίδιες ανησυχίες όπως και η Τουρκία. “Είναι δυνατόν να μην υπάρχει το επεισόδιο στα συστήματα κάμερας στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας; Δηλαδή και από τα συστήματα που και πουλί να πετάξει, κουνούπι να βγει το καταγράφουν, εκεί έχουν ακόμη πιο εξελιγμένα συστήματα”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι έχουν γίνει ακόμη και βήματα στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βιέννης.

Πάντως η τουρκική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα ονόματα της μυστηριώδους 15μελής ομάδας που ήρθε στην Τουρκία από τη Σαουδική Αραβία με δύο ιδιωτικά αεροσκάφη και επισκέφθηκαν το προξενείο της χώρας τους για μερικές ώρες μπαίνοντας στο προξενείο μόλις μία ώρα πριν φτάσει εκεί για το ραντεβού του ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος. Το όνομα που προκαλεί ερωτηματικά μέσα σε αυτή την ομάδα είναι ο επικεφαλής του ιατροδικαστικού σώματος του στρατού της Σαουδικής Αραβίας.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ