Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο 52χρονος, ο οποίος συνελήφθη βάσει Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγείται σήμερα ο 52χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης βάσει Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας, για σκοπούς έκδοσης του στις Αρχές του Βελγίου.

Όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αστυνομικές πηγές, οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, ενώ στην Κύπρο παραμένουν οι Βέλγοι ανακριτές, οι οποίοι συμμετείχαν στην χθεσινή επιχείρηση που διεξήχθη στην Κύπρο.

Σύμφωνα με χθεσινή αστυνομική ανακοίνωση, ο 52χρονος συνελήφθη γύρω στις 3.00 το απόγευμα, στην επαρχία Λευκωσίας, βάσει Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης των Αρχών του Βελγίου, σχετικά με υπόθεση πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν στο Βέλγιο, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των ετών 2012 και 2018.

Παράλληλα, στο πλαίσιο εκτέλεσης Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας των Αρχών του Βελγίου, σχετικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν χθες, βάσει Δικαστικών ενταλμάτων, έρευνες στην κατοικία του 52χρονου και σε τρία άλλα υποστατικά, στην επαρχία Λευκωσίας και στην επαρχία Αμμοχώστου. Οι έρευνες άρχισαν ταυτόχρονα με αντίστοιχες έρευνες στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ στις έρευνες που διενήργησαν τα μέλη της Αστυνομίας στην Κύπρο, συνέδραμαν για σκοπούς συντονισμού και δύο ανακριτές των Αρχών του Βελγίου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στην Κύπρο, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο i-Pad και μεγάλος όγκος εγγράφων.

Ο 52χρονος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς έκδοσης του στις Αρχές του Βελγίου, στις οποίες θα παραδοθούν και τα πιο πάνω ανευρεθέντα.

Η επιχείρηση διεξήχθη από μέλη του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, του ΤΑΕ Λευκωσίας και της ΜΜΑΔ.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ