Σειρά συναντήσεων στην Πάφο με τον αγροτικό κόσμο είχε ο Υπουργός Γεωργίας

Με σειρά συναντήσεων στην Πάφο συνέχισε τον απευθείας διάλογό του με τον αγροτικό κόσμο ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής ο οποίος τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποίησε επισκέψεις και συναντήσεις με γεωργούς και κτηνοτρόφους σε κοινότητες της επαρχίας.

Σημερινή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι «στην Αργάκα, ο κ. Καδής, συναντήθηκε με ομάδα παραγωγών της περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς, τους οποίους ενημέρωσε για τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο με στόχο τη στήριξη της γεωργικής δραστηριότητας και της αειφόρου ανάπτυξης της υπαίθρου».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα «στις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το Υπουργείο Γεωργίας για εξάλειψη των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών, που πλήττουν τον αγρότη-παραγωγό, και τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για άμβλυνση του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας».

Από την πλευρά τους, «οι παραγωγοί, έθεσαν ενώπιον του Υπουργού Γεωργίας και συζήτησαν μαζί του, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα ζητήματα που απασχολούν τους αιγοπροβατοτρόφους της περιοχής καθώς και οι βασικές επιδιώξεις του Υπουργείου Γεωργίας στον τομέα της κτηνοτροφίας, συζητήθηκαν σε ευρεία συγκέντρωση που διοργανώθηκε στη Δρούσεια, στην οποία συμμετείχαν επίσης η Έπαρχος Πάφου και βουλευτές της επαρχίας».

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι είναι η σήμανση των αιγοπροβάτων τους.

Για τον λόγο αυτό, λειτουργοί των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Γεωργίας, «παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μια νέα διαδικασία σήμανσης των ζώων, με τοποθέτηση μικροπομπών, η οποία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται δοκιμαστικά με πολύ θετικά προκαταρκτικά αποτελέσματα».

Ο Υπουργός Γεωργίας ενημέρωσε, εξάλλου, τους παρευρισκόμενους «και για τις εξελίξεις σε σχέση με την ετοιμασία του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα καθώς και του Τοπικού Σχεδίου για την περιοχή του Ακάμα».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Επαρχία Πάφου είχε, επίσης, ξεχωριστές συναντήσεις με τα Κοινοτικά Συμβούλια Αργάκας, Πωμού και Δρούσειας.

Οι τρεις κοινοτάρχες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παρουσία του Υπουργού Γεωργίας στην περιοχή τους «και διαβεβαίωσαν για την ετοιμότητά τους να συμβάλουν στην προώθηση πολιτικών και δράσεων που θα αποβούν προς όφελος των κοινοτήτων τους αλλά και ολόκληρου του αγροτικού κόσμου», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ