Για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Γεωργίας ενημέρωσε ο Καδής τη Συμμαχία Πολιτών

Τα ζητήματα της γεωργικής ασφάλισης, της ρύθμισης της Επιτροπής Σιτηρών και της ρύθμισης των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, τέθηκαν στη συζήτηση που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι οι αποζημιώσεις στους αγρότες για τις ζημιές του καλοκαιριού θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του μήνα ενώ θα υπάρξουν αποζημιώσεις και για τις τελευταίες χαλαζοπτώσεις.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Καδής ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση άκουσε τις ιδέες, τις απόψεις και τις εισηγήσεις της Συμμαχίας για θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου και με τη σειρά του παρουσίασε τις προκλήσεις που έχει το Υπουργείο μπροστά του αλλά και τις δρομολογούμενες δράσεις σε διάφορα θέματα.

«Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα που έχουν να κάνουν και με τη νομοθετική ρύθμιση θεμάτων που θα περάσουν από τη Βουλή, όπως είναι το θέμα της γεωργικής ασφάλισης, το θέμα της ρύθμισης της Επιτροπής Σιτηρών, το θέμα της ρύθμισης των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα και την ανάγκη επίλυσης αυτών των προβλημάτων ώστε να στηριχτεί ο παραγωγός και να μην αδικείται, ενώ παρουσιάσαμε και τις άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Υπουργείο μας ιδιαίτερα με τη διαχείριση του νερού, των αποβλήτων, διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα», είπε και διαβεβαίωσε πως για όλα αυτά τα θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τις απόψεις της Συμμαχίας.

Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων σε αγρότες, ο κ. Καδής είπε πως δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση και πρόσθεσε ότι όπως είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση για καταβολή αποζημιώσεων μέχρι 50% τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, έτσι και γίνεται. Ήδη όπως είπε άρχισαν και παραχωρούνται αποζημιώσεις για τις ζημιές του καλοκαιριού και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Επίσης, διαβεβαίωσε τους αγρότες που υπέστησαν ζημιές από τις τελευταίες χαλαζοπτώσεις, ότι με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες, θα γίνουν εκτιμήσεις και καταγραφές και θα καταβληθούν αποζημιώσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την ικανοποίηση του από την σφαιρική ενημέρωση για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου σε όλους τους τομείς. «Προσπαθήσαμε στους διάφορους τομείς να εμπλουτίσουμε αυτή την πολιτική με συγκεκριμένες προτάσεις είτε αυτές αφορούν τρόπους εξοικονόμησης του νερού είτε τρόπους ενίσχυσης των παραγωγών μας έτσι ώστε να έχουν αυξημένα εισοδήματα και κατά συνέπεια να κατορθώσουμε να στρέψουμε τον κόσμο στην αγροτική παραγωγή και οικονομία. Μέσα σε αυτό το πνεύμα, την υποβολής εισηγήσεων και προτάσεων και εμείς θα συνεχίσουμε την συνεργασία με τον Υπουργό», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Λιλλήκας σημείωσε πως δεν θα αρκεστεί στην αντιπολίτευση και στην άσκηση κριτικής καθώς οι προκλήσεις είναι μεγάλες και στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης αλλά και τον τομέα της ανταπόκρισης στους ευρωπαϊκούς στόχους όπου έχουμε μείνει πολύ πίσω.

«Πιστεύω ότι με την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και στις ευρωπαϊκές μας δεσμεύσεις έτσι ώστε να πάψουμε να είμαστε ουραγοί αλλά και να μπορέσουμε να επωφεληθούμε και από τα οφέλη που προκύπτουν από τις σύγχρονες πρακτικές», κατέληξε.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ