Ελαφρώς «τσιμπημένες» οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Μικρή άνοδο εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, επηρεαζόμενες από τις ευρύτερες τάσεις στην αγορά των ευρωπαϊκών αξιόχρεων.

Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 4,3 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,074%. Την ίδια ώρα, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου καταγράφει άνοδο κατά 3,1 μονάδες βάσης και ανέρχεται στο 3,160%.

Τα 10ετή spreads, παράλληλα, δηλαδή η απόκλιση στις αποδόσεις μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών ομολόγων, καθορίζονται στις 363,8 μονάδες βάσης, οριακά «τσιμπημένα» σε σχέση με την Πέμπτη.

Ωστόσο, η αύξηση των αποδόσεων δεν αποτελεί ελληνικό «προνόμιο», καθώς μικρή άνοδος παρατηρείται σ’ όλη την Ευρωζώνη.

Ενδεικτικά, το 10ετές ομόλογο της Ιταλίας ενισχύεται κατά 0,7 μονάδα βάσης, της Ιρλανδίας κατά 0,9 μονάδα βάσης, της Γερμανίας κατά 1,3 μονάδα βάσης, της Γαλλίας κατά 1,6 μονάδα βάσης, της Πορτογαλίας κατά 0,1 μονάδα βάσης και της Ισπανίας κατά 0,5 μονάδα βάσης.

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα, ο Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε την πορεία της ΕΚΤ προς τον τερματισμό της ποσοτικής χαλάρωσης έως το τέλος του έτους, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε μηδενικά επίπεδα για «ικανές» διάστημα ακόμη.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ