Βλέπει οργανωμένους γονείς ο Χαμπιαούρης

Συνεχίζονται οι προσπάθειες από πλευράς Υπουργείου Παιδείας για εκτόνωση της κρίσης στον τομέα της εκπαίδευσης που φαίνεται να μην έχει τέλος, αφού ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρες απεργίες με την κυβέρνηση να έμφαζίνεται αποφασισμένη για σκληρά αντίμετρα. Βλέπει γονείς σήμερα ο Υπουργός για να εξετάσουν τα επόμενα βήματα.

H συνάντηση σήμερα Υπουργού - γονέων θα γίνει στις 8.30, ώστε να εξετάσουν την όλη κατάσταση μετά και τις αποφάσεις για απεργιακά μέτρα.

Όπως είπε χθες το βράδυ ο Κώστας Χαμπιαούρης σε δηλώσεις του από την Λεμεσό, όλα τα μέτρα, μη εξαιρουμένου του ενδεχόμενου να κληθούν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για να μη χαθεί εκπαιδευτικός χρόνος, λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών εξετάζει η Κυβέρνηση. Όπως ανέφερε,τα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.

«Εξουσιοδοτήθηκα να έχω επικοινωνία με τις ομοσπονδίες των οργανωμένων γονέων για να δούμε πώς συντονίζουμε τις προσπάθειες μας για αποφυγή οποιωνδήποτε προβλημάτων και για να προστατέψουμε τα δικαιώματα των παιδιών . Μαζί με άλλα δύο μέλη της διυπουργικής ομάδας θα συντονιστούμε μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα για να δούμε ποιά εργαλεία νόμιμα έχουμε στη διάθεσή μας να χρησιμοποιήσουμε ώστε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί. Επίσης θα προβούμε σε οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες για την καλύτερη διαχείριση του χρόνου που θα χαθεί, αν χαθεί, και αν συνεχιστούν οι απεργίες που αφορά στον διδακτικό χρόνο των παιδιών» είπε.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ