Χριστοδουλίδης-Κοτζιάς μεταβαίνουν στην Αίγυπτο για περιφερειακή συνεργασία

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί την Παρασκευή ο απόγευμα στο Κάιρο, μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, για διαβουλεύσεις με τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών Sameh Shoukry.
 
Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει πως οι διαβουλεύσεις των Υπουργών Εξωτερικών στο Κάιρο εντάσσονται στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου σε θέματα τριμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.
 
Οι κ. Χριστοδουλίδης και Κοτζιάς θα αναχωρήσουν για το Κάιρο από τη Λάρνακα το απόγευμα της Παρασκευής και αναμένεται να επιστρέψουν στην Κύπρο αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, αφού ολοκληρώσουν τις επαφές τους στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.   

ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ

Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ο η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ

Όπως είχε διαφανεί και τις προηγούμενες ημέρες, Νίκος Χριστοδουλίδης, Νίκος Κοτζιάς και Βενιαμίν Νετανιάχου έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη σημερινή συνάντηση χωρίς ωστόσο να αφήνουν να διαφανεί ποιες αποφάσεις θα ληφθούν και τι θα ανακοινωθεί. 

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ