Επικρίσεις ΑΚΕΛ στην κυβέρνηση για την Αστυνομία

Τα προβλήματα στην Αστυνομία παραμένουν και ανατροφοδοτούνται εξαιτίας της αδυναμίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του το ΑΚΕΛ με αφορμή τη σύλληψη μελών της Δύναμης που κατηγορούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα πορνείας.

Στη γραπτή δήλωση αναφέρεται ότι ο πολιτικός προϊστάμενος και η ηγεσία της Αστυνομίας προσπάθησαν να κεφαλαιοποιήσουν το όλο θέμα για να περάσουν το μήνυμα ότι στην Αστυνομία γίνονται αλλαγές και η κατάσταση καλυτερεύει. Η πραγματικότητα, όμως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι ότι τα προβλήματα παραμένουν και ανατροφοδούνται εξαιτίας της αδυναμίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει.

Το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι στη διακυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ συμβαίνουν πράματα και θάματα και αναφέρει ως παράδειγμα:

  • Έξαρση της δράσης του υπόκοσμου, δολοφονίες και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.
  • Άνθρωποι του υπόκοσμου να κάνουν δημόσιες παρεμβάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ηγεσία της Αστυνομίας καθώς και ο αρμόδιος υπουργός να σφυρίζουν αδιάφορα.
  • Είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο οι εμπρησμοί σε υποστατικά, χώρους εστίασης, καφέ κλπ για έλεγχο από τον υπόκοσμο της αγοράς.
  • Η διαφθορά και διαπλοκή ανθίζουν.  Κι ενώ ο αρμόδιος Υπουργός και ο Αρχηγός με στόμφο ανακοινώνουν μέτρα, την ίδια ώρα προάγονται μέλη της Δύναμης που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πειθαρχικά κι άλλα παραπτώματα.
  • Η εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι μεγάλοι έμποροι συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα. 
  • Στις Κεντρικές Φυλακές συνεχίζονται τα προβλήματα με την εγκληματικότητα, τη διακίνηση ναρκωτικών, τις κακοποιήσεις κλπ και η κυβέρνηση απλώς τα αποκρύβει.

"Βασικός λόγος της ανικανότητας και αδυναμίας της Αστυνομίας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αποτελεί η προσπάθεια των κυβερνώντων να χρησιμοποιήσουν τη Δύναμη για προώθηση μικροπολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων. Για υλοποίηση αυτού του στόχου οι κυβερνώντες προβαίνουν σε αναξιοκρατικές μεταθέσεις και προαγωγές. Αντί το κριτήριο να είναι η ικανότητα και η εξειδίκευση των μελών της Αστυνομίας, κριτήριο αποτελεί τα κομματικά διαπιστευτήρια.

Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση τα υγιή στελέχη της Αστυνομικής Δύναμης, που αποτελούν την πλειοψηφία του Σώματος, νιώθουν εκτεθειμένα και απογοητευμένα", καταλήγει η ανακοίνωση.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ