Μετάθεση της συνάντησης με Υπουργο Παιδείας ζήτησαν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ζήτησαν μετάθεση της ημερομηνίας στις 22 Αυγούστου την Τετάρτη στις 15:00, όπου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εσωτερικές τους διαδικασίες καθώς τις 20 και 21 Αυγούστου έχουν συγκαλέσει τα συλλογικά τους σώματα για να μελετήσουν με κάθε λεπτομέρεια το περιεχόμενο της επιστολής του Υπουργού Παιδείας και γενικά των εγγράφων που τους έχουν αποστείλει.

Επομένως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προτιμούν συνάντηση από κοινού και όχι ξεχωριστά όπως ζήτησε ο Υπουργός Παιδείας.

Στην επιστολή οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι:" Στη συνάντηση αυτή, θα απαντήσουμε λεπτομερώς και εμπεριστατωμένα σε όσα μας έχετε αποστείλει και θα υποβάλουμε τις δικές μας εισηγήσεις και προτάσεις σε μια ύστατη προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκληθεί εξαιτίας των μονομερών και ετσιθελικών αποφάσεων που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας στις 2 Ιουλίου 2018 και επικύρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου 2018, χωρίς διάλογο με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ως οφείλατε να πράξετε".
 
Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συνεχίζουν λέγοντας ότι "η δική μας βούληση και προσπάθεια εστιάζεται, για την ώρα, στην ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που αρχίζει σε δυο βδομάδες και στα μέτρα του Υπουργικού Συμβουλίου, που αποτελούν την αιτία της κρίσης και του αδιεξόδου. Στη συνέχεια εκφράζουμε για πολλοστή φορά τη βούλησή μας για έναρξη θεσμικού διαλόγου για συζήτηση και λήψη από κοινού αποφάσεων προς την κατεύθυνση του σωστού εξορθολογισμού του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος, αναβαθμίζοντάς το ποιοτικά στη βάση εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών κριτηρίων προς όφελος των παιδιών".
    
"Κλείνοντας, επιθυμούμε εμφατικά να σημειώσουμε ότι στην επιστολή-πρόσκληση που μας έχετε αποστείλει για διάλογο, δεν κάνετε οποιαδήποτε αναφορά στα μονομερή μέτρα που έχουν ληφθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης και με τα οποία διαφωνούμε κάθετα, τόσο ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε όσο και ως προς την ουσία. Την ίδια ώρα, πολλά από τα στοιχεία που παρουσιάζετε στα Παραρτήματα αλλά και στις δύο επιστολές που μας έχετε αποστείλει είναι αναληθή και παραπλανητικά, ως εκ τούτου στη συνάντηση θα παραθέσουμε τα πραγματικά στοιχεία όπως αυτά προκύπτουν μέσα από τα δεδομένα που δημοσιεύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την Έκθεση «Ευρυδίκη» και από διάφορους άλλους Οργανισμούς".
 
Στην επιστολή εκφράζεται η ελπίδα ότι ανταπόκριση του Υπουργού θα είναι θετική "στην ύστατη αυτή προσπάθεια για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που όλοι πρέπει να επιδιώκουμε".

Tο πρωί της Δευτέρας οι Γραμματείες των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα συνέλθουν σε ξεχωριστές συνεδρίες, ακολούθως θα έχουν στις 11 το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και αμέσως μετά θα πραγματοποιήσουν κοινή συνεδρία.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού απέστειλε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, 17 Αυγούστου, τέσσερα έγγραφα, τα οποία είναι πολυσέλιδα, και όπως ανέφεραν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, στην πρώτη τους αντίδραση, χρήζουν προσεκτικής μελέτης και αξιολόγησης στα συλλογικά τους σώματα.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προχωρούν μαζί και βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση.

 

 
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Δύσκολα φαίνεται ότι θα τα βρουν Υπουργός Παιδείας και εκπαιδευτικές οργανώσεις με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τη νέα σχολική χρονιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης δεν πρόκειται να καταθέσει άλλες εναλλακτικές προτάσεις και θα εμμείνει στα έγγραφα που ήδη έδωσε στους εκπαιδευτικούς.
 
 
Αυτό επιβεβαιώνεται και από το πολυσέλιδο υπόμνημα που απέστειλε σε ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, καλώντας τες σε διάλογο από αύριο, όπου επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά, την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του συστήματος απαλλαγών σε διδακτικό χρόνο που παραχωρούνται στους εκπαιδευτικούς.
 
Μάλιστα, πηγαίνοντας τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, το Υπουργείο Παιδείας προετοιμάζει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την ενσωμάτωση των απαλλαγών στο νέο Σύστημα Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών, για το οποίο, τονίζει, πρέπει ο διάλογος να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό.
 
Με γνώμονα τούτα, αναμένεται πως αύριο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα δώσουν τις τελικές απαντήσεις τους στον Υπουργό, οι οποίες μάλλον θα είναι αρνητικές και δεν θα δώσουν λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει την παιδεία εδώ και σχεδόν δύο μήνες.
 
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ