Δείτε σε βίντεο τη μεταφορά με το αεροπλάνο των δύο Ελλαδιτών στρατιωτικών

Ευδιάθετοι και χαλαροί εμφανίζονται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσα από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος το οποίο τουs μετέφερε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Στο βίντεο, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης συνομιλούν με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό του ΓΕΕΘΑ.

Σε κάποιο σημείο του βίντεο μάλιστα, ο Άγγελος Μητρετώδης φαίνεται πως περιγράφει τις στιγμές της σύλληψής του στις Καστανιές του Έβρου τον περασμένο Μαρτίο.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, κι αφού έγινε γνωστή η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την απελευθέρωσή τους, κινήθηκαν ταχύτατα οι διαδικασίες ώστε να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα οι δύο έλληνες στρατιωτικοί.

Λίγο μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έφτασε στην Αδριανούπολη για να παραλάβει τους δύο στρατιωτικούς. Στις 2.30 τα ξημερώματα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος απογειώθηκε από το τουρκικό έδαφος. Γύρω στις 3 μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο και μισή ώρα αργότερα, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης πάτησαν το ελληνικό έδαφος.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ