Πυρκαγιά στο Μηλικούρι απείλησε κατοικημένες περιοχές

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της κοινότητας Μηλικουρίου, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέα Χρήστου, η πυρκαγιά αρχικά ήταν  ανεξέλεγκτη, ενώ νωρίτερα διέτρεξε κίνδυνο και η κοινότητα, αλλά ευτυχώς ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.

Έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, από όλη την Κύπρο, καθώς και όλα τα εναέρια μέσα. Επίσης, από εδάφους επιχειρούν πέραν των 20 πυροσβεστικά οχήματα. Περιμετρικά της πυρκαγιάς, υπάρχει μεγάλος αριθμός πυροσβεστών και μέσων πυρόσβεσης, διευκρίνισε.

Ο κ. Χρήστου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα η πυρκαγιά μπορεί να τεθεί πλήρως υπό έλεγχο, καθώς η κινητοποίηση των μέσων πυρόσβεσης και του έμψυχου υλικού εκ μέρους του Τμήματος Δασών ήταν άμεση. 

Η πυρκαγιά αυτή την ώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ το έργο πυρόσβεσης ευνοούν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς δεν πνέουν άνεμοι στην περιοχή. Οι δυνάμεις του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν περικυκλώσει την πυρκαγιά και επιχειρούν τελική κατάσβεση, πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Λόγω πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Κοινότητας Μηλικουρίου, καλείται το κοινό που βρίσκεται στην περιοχή Μιλικουρίου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, να ακολουθεί τις οδηγίες και συστάσεις των επί καθήκοντι μελών της Αστυνομίας που βρίσκονται στην περιοχή.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ