Ελεύθεροι εν αναμονή της δίκης τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί-Μήνυμα Τσίπρα

Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εν αναμονή της δίκης τους, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για κατ'οίκον περιορισμό ή άλλους περιορισμούς, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο στρατιωτικοί θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα έως την εκδίκαση της υπόθεσης. Από τη στιγμή, που δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, δεν είναι σαφές ποια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθηθεί. 

Υπενθυμίζεται ότι τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα εισαγγελικές πηγές, μετέδιδαν ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή τουλάχιστον δύο ετών. 

Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν στις 3 Μαρτίου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή και σύμφωνα με τους Τούρκους η θέση τους  βαρύνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι είναι στρατιωτικοί και όφειλαν να έχουν την ελάχιστη γνώση προσανατολισμού.

Επισήμως πάντως δεν έχει ασκηθεί καμία κατηγορία από την τουρκική Δικαιοσύνη.

TWITTER ΤΣΙΠΡΑ

Με αναρτήσεις του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη και ευχαρίστησε τους Έλληνες στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους για το σθένος και την υπομονή τους.

«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά» έγραψε επίσης.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ