Μυρμήγκι… «κλέφτης» διαμαντιού

Μπορεί να φαίνεται μικροσκοπικό και άκακο, ωστόσο φαίνεται πως καταφέρνει να μεταφέρει ακόμη και πολύτιμα αντικείμενα. Βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου κατέγραψε ένα μυρμήγκι… «κλέφτη» να μεταφέρει ένα μικρό διαμάντι, μέσα σε κοσμηματοπωλείο.

Το μικροσκοπικό έντομο «συνελήφθη» επ' αυτοφώρω να σέρνει το διαμάντι, αν και ο πολύτιμος λίθος ήταν πολύ μεγαλύτερο από το ίδιο.

Τα μυρμήγκια έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν αντικείμενα βάρους 10 φορές μεγαλύτερου από το δικό τους.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 22.000 είδη μυρμηγκιών, από τα οποία έχουν ταξινομηθεί περισσότερα από 12.500.

Τα μυρμήγκια σχηματίζουν αποικίες με μέγεθος που ποικίλει, από μερικές δεκάδες θηρευτές οι οποίοι ζουν σε μικρές φυσικές κοιλότητες. έως κοινωνίες με υψηλή οργάνωση που καλύπτουν μεγάλες περιοχές και αποτελούνται από εκατομμύρια μέλη.

Οι μεγαλύτερες αποικίες αποτελούνται κυρίως από στείρα άπτερα θηλυκά που σχηματίζουν τάξεις «εργατών», «στρατιωτών», ή άλλες εξειδικευμένες ομάδες.

Οι αποικίες περιγράφονται κάποιες φορές ως υπεροργανισμοί, επειδή τα μυρμήγκια μοιάζουν να συμπεριφέρονται σαν μια ενιαία ύπαρξη, καθώς εργάζονται συλλογικά.

Τα μυρμήγκια έχουν αποικίσει σχεδόν κάθε ηπειρωτική περιοχή της Γης. Τα μόνα μέρη στα οποία δεν υπάρχουν αυτόχθονες πληθυσμοί μυρμηγκιών είναι η Ανταρκτική και κάποια απομακρυσμένα ή αφιλόξενα νησιά.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Wikipedia

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ