ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ : Ο Τατάρ κέρδισε τον Ακιντζί - Οι παρεμβάσεις της Τουρκίας έπιασαν τόπο

Νέο κατοχικό ηγέτη ψήφισαν σήμερα Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι «ψηφοφόροι» στα κατεχόμενα, εν μέσω απαράδεκτων προκλήσεων από την Τουρκία και υπό την προοπτική της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Οι κάλπες έκλεισαν στις 18:00 σε μια διαδικασία που κύλησε, εν πολλοίς, αρκετά ομαλά και όπως φαίνεται ξημερώνει εποχή Τατάρ-Ερντογάν στο κατοχικό καθεστώς.

Ο εκλεκτός της Άγκυρας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, υπερισχύει του Μουσταφά Ακιντζί, σε μια διαδικασία με εμφανείς τις τουρκικές παρεμβάσεις προς εξυπηρέτηση της υποψηφιότητας του Τατάρ, ο οποίος έδωσε τα ρέστα του, μάλιστα, με το φιάσκο και την πρόκληση στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Τον Τατάρ στήριξε επίσημα το Κόμμα των Εποίκων και ο Ερχάν Αρικλί, καθώς και μέρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) και του Κόμματους του Λαού (HP). Ο Ακιντζί απέκτησε ευρεία δυναμική με τη στήριξη του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CTP) και του Τουφάν Ερχιουρμάν, ωστόσο δεν φαίνεται να κατάφερε να αντισταθεί στο θέλημα του Ταγίπ Ερντογάν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σχεδόν ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση στα κατεχόμενα, καθώς ανοίχτηκαν οι 722 από τις 738 κάλπες. Ο Ερσίν Τατάρ είναι ο νέος κατοχικός ηγέτης, αυτός που θα διαπραγματευτεί με την ελληνοκυπριακή πλευρά για την επόμενη μέρα στο Κυπριακό. Με 51,81% έναντι 48,19% του Μουσταφά Ακιντζί, θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει το καθεστώς Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο.

 

 
Ξημερώνει εποχή Τατάρ-Ερντογάν στα κατεχόμενα

Με καταμετρημένες τις 684 κάλπες, ο Ερσίν Τατάρ υπερισχύει του Μουσταφά Ακιντζί με 51,86% έναντι 48,14%. Όπως φαίνεται, το καθεστώς Ερντογάν εργάστηκε έντονα, ώστε να επικρατήσει ο εκλεκτός του και μεγάλα ερωτηματικά γεννιούνται για την επόμενη μέρα στο Κυπριακό.

 

 
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ