Συστάσεις Αναστασιάδη για υπευθυνότητα κατά την εκδήλωση στη Δερύνεια

Να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και να μην επιτρέψουν στους εγκάθετους της Τουρκίας και τους γκρίζους λύκους να επιτύχουν αυτά που η Άγκυρα επιδιώκει, καλεί τους συμμετέχοντες στην αποψινή εκδήλωση που διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ενόψει της προγραμματισμένης αποψινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Δερύνειας ως αποτέλεσμα των εκνόμων ενεργειών της Τουρκίας που αφορούν την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος δηλώνει τα ακόλουθα:

  1. «Κατανοώ και συμμερίζομαι απόλυτα τα συναισθήματα πικρίας και αγανάκτησης από τις συμπεριφορές της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, και προς τούτο έγιναν και οι σχετικές ενέργειες μας τόσο προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ όσο και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
  2. Σύμφωνα με πληροφορίες του κράτους, οι εγκάθετοι της Άγκυρας επιδιώκουν την πρόκληση επεισοδίων και θα χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσχημα από οποιαδήποτε τάχα εκτροπή των όσων δικαίως θα συγκεντρωθούν για να προασπίσουν τις δίκαιες αξιώσεις για το Βαρώσι και για τις άλλες κατεχόμενες περιοχές μας.

Για τούτο και απευθύνω θερμή έκκληση προς όλους όσοι θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, όπως συμπεριφερθούν υπεύθυνα και εκδηλώσουν τα συναισθήματα αγανάκτησης τους με τρόπο που να μην επιτρέψουν στους εγκάθετους της Τουρκίας και τους γκρίζους λύκους, που θα συγκεντρωθούν στον χώρο, να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε ενέργεια για να επιτύχουν αυτά που η Άγκυρα επιδιώκει.

 

Ταυτόχρονα, καλώ όσους όσοι θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση να τηρήσουν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΑΚΕΛ, το οποίο εκφράζει ανησυχίες για πιθανή εκτροπή από το ειρηνικό πλαίσιο. «Αν αυτό συμβεί θα προκληθεί σοβαρή ζημιά τόσο στην προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, όσο και στην προοπτική επίτευξης λύσης», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του κόμματος και προσθέτει ότι η δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού μας απέναντι στα νέα τετελεσμένα της κατοχικής δύναμης δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με συμπεριφορές και έκτροπα, που χύνουν νερό στον μύλο της πολιτικής της Τουρκίας και των εγκάθετων της στα κατεχόμενα.

«Το ΑΚΕΛ εδώ και μέρες έχει μεταφέρει τις ανησυχίες του προς την κυβέρνηση και την κάλεσε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποφευχθούν καταστάσεις που μόνο κακό θα προξενήσουν στον τόπο μας», καταλήγει.

Εν τω μεταξύ, οι διοργανωτές απέκλεισαν το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, αποκλείουν ότι η διαμαρτυρία έχει οποιαδήποτε σχέση με τις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα και τονίζουν ότι μονάχη έγνοια των μοτοσικλετιστών είναι η Αμμόχωστος και η Κερύνεια.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ