Δύο ανήλικοι οδηγούσαν αυτοκίνητο στη Λάρνακα διαπράττοντας πληθώρα τροχαίων παραβάσεων

Δύο ανήλικοι, ηλικίας 16 χρόνων, οδηγούσαν χθες το απόγευμα αυτοκίνητο στην Λάρνακα, διαπράττοντας διάφορες τροχαίες παραβάσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής μέλη του Τμήματος Τροχαίας Λάρνακας, στο πλαίσιο δράσεων αστυνόμευσης φαινομένων νεανικής παραβατικότητας και τροχονομικών ελέγχων, εντόπισαν το αυτοκίνητο να οδηγείται αλόγιστα και επικίνδυνα σε αγροτικό δρόμο στην επαρχία Λάρνακας, λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής.

Τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν το όχημα και διαπίστωσαν ότι ο οδηγός και οι δύο επιβάτες του ήταν ηλικίας 16 χρόνων. Στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, ο 16χρονος οδηγός υποβλήθηκε και σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, με θετικό αποτέλεσμα.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, προέκυψαν στοιχεία ότι ο ένας από τους δύο 16χρονους που βρίσκονταν επιβάτες στο αυτοκίνητο, είχε προηγουμένως οδηγήσει το όχημα, του οποίου ιδιοκτήτης είναι συγγενικό του άτομο.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, οι δύο νεαροί οδηγούσαν το αυτοκίνητο αλόγιστα και επικίνδυνα, χωρίς άδεια οδηγού, δίχως τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης έναντι τρίτου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, στην κατοχή του τρίτου 16χρονου, εντοπίστηκε σε νάιλον σακουλάκι, μικροποσότητα κάνναβης και ένας σπαστήρας με ίχνη κάνναβης. Ο νεαρός εντοπίστηκε θετικός στις ναρκωτικές ουσίες ωστόσο αναμένεται η ανάλυση του Κρατικού Χημείου για τι είδους ουσίες είναι.

Οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν σε μεταγενέστερο στάδιο ενώπιον Δικαστηρίου.

Τη διερεύνηση υπόθεσης τροχαίων παραβάσεων ανέλαβε ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου, ενώ η ΥΚΑΝ ανέλαβε τη διερεύνηση υπόθεσης ναρκωτικών.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ