Αναβάθμιση του κανονιστικού πλαισίου για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό παρουσιάζει σήμερα η Κομισιόν

Αναβάθμιση του κανονιστικού πλαισίου για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου και η δημιουργία πιο βιώσιμων και αποτελεσματικών διαδρομών πτήσης, μειώνοντας έως και το 10% των εκπομπών αεροπορικών μεταφορών, παρουσίασε σήμερα η Κομισιόν.


Σύμφωνα με την Κομισιόν, η πρόταση έρχεται καθώς η απότομη πτώση της εναέριας κυκλοφορίας που προκαλείται από την πανδημία του κορωνοϊού απαιτεί μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, καθιστώντας ευκολότερη την προσαρμογή της ικανότητας κυκλοφορίας στη ζήτηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Επίτροπο για τις Μεταφορές, Adina Vălean, "τα αεροπλάνα μερικές φορές περιπλανώνται μεταξύ διαφορετικών τμημάτων του εναέριου χώρου, αυξάνοντας τις καθυστερήσεις και τα καύσιμα που καταναλώνονται. Ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας σημαίνει περισσότερες απευθείας διαδρομές και λιγότερη ενέργεια που οδηγεί σε λιγότερες εκπομπές και χαμηλότερο κόστος για τις αεροπορικές εταιρείες μας. Η σημερινή πρόταση για την αναθεώρηση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού όχι μόνο θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών των αερομεταφορών έως και 10% από την καλύτερη διαχείριση των διαδρομών πτήσης, αλλά και θα προωθήσει την ψηφιακή καινοτομία ανοίγοντας την αγορά υπηρεσιών δεδομένων στον τομέα. Με τους νέους προτεινόμενους κανόνες βοηθάμε τον αεροπορικό μας τομέα να προχωρήσει στις διπλές πράσινες και ψηφιακές μεταβάσεις".

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ