Ζητά απομάκρυνση του καθηγητή-καλλιτέχνη ο Αρχιεπίσκοπος από Προδρόμου

Μέσω της επιστολής που δημοσιεύεται πιο κάτω αυτούσια, επί της ουσίας ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας ζητά την παύση του εκπαιδευτικού. «Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζει να ασκεί το λειτούργημα του εκπαιδευτικού-παιδαγωγού» αναφέρει.

Περαιτέρω, στην επιστολή επισημαίνεται πως «στην περίπτωση του κ. Γαβριήλ, βλέπουμε με λύπη ότι ο δημιουργός με τα υπό συζήτηση έργα του, ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια άσκησης των ως άνω δικαιωμάτων αφού αναπαριστώντας με αισχρό τρόπο της Κεφαλή της Εκκλησίας μας, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, τον Οποίο η πλειοψηφία του κυπριακού λαού λατρεύει ως τον μόνο αληθινό Θεό, προσέβαλε σαφώς τα ιερά αισθήματα του λαού μας».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει «Παντελώς απαράδεκτο όμως είναι να προσβάλλει τον ίδιο τον Θεό σε ένα Κράτος ο οποίο ναι μεν είναι μικτό, όμως κατά συντριπτική πλειοψηφία του είναι χριστιανικό, με ρίζες και παράδοση βαθιά χριστιανική. Ποσό δε μάλλον όταν αυτός που προσβάλλει τον Θεό είναι εκπαιδευτικός, ο οποίος διαμορφώνει χαρακτήρες και πληρώνεται για αυτό, ως υπάλληλος της Κυβέρνησης, εντεταμένος και διορισμένος.

Καταληκτικά αναφέρει «πιστεύουμε, ακράδαντα ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός δεν έχει θέση πλέον στην Παιδεία της πατρίδας μας».

Αυτούσια η επιστολή του Αρχιεπισκόπου:

 

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ