Αναστασιάδης : Αισιοδοξία για την οικονομία - Ποσό 1,09 δισ. ευρώ από την Ευρώπη στην Κύπρο

Αισιόδοξος ότι σύντομα θα επέλθει πλήρης λειτουργία όλων των τομέων της κυπριακής οικονομίας, εμφανίσθηκε μέσω χαιρετισμού του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε ως καίριας σημασίας όσον αφορά τους στόχους που θέτει η Κυβέρνηση για την προώθηση των ευρύτερων οικονομικών συμφερόντων της πατρίδας μας στο εξωτερικό τις συνεργασίες και τη δραστηριότητα που αναπτύσσει ο ΣΕΛΚ.

Αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού, τόνισε πως αναγνωρίζει και κατανοεί πλήρως τις ανησυχίες όσον αφορά τον βαθμό επηρεασμού της κυπριακής οικονομίας, τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που είναι δυνατόν αυτή να επιφέρει.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, λαμβάνοντας υπόψη τα συνεχώς αναφυόμενα ζητήματα, και αξιολογώντας τις εξελίξεις, κύριο μέλημά μας παραμένει ο μετριασμός του κοινωνικοοικονομικού αντίκτυπου και η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επαναφορά όλων των τομέων της οικονομίας σε πλήρη λειτουργία. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερης σημασίας είναι το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου αναμένεται να κατατεθεί ποσό ύψους 1.09 δισεκατομμυρίου ευρώ στην Κυπριακή Δημοκρατία, με στόχο την ολοκλήρωση επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων με έμφαση στην πράσινη οικονομία και την ψηφιακή μετάβαση. Γνωρίζω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σας για την πλήρη αξιοποίηση του εν λόγω ταμείου και θα εκτιμούσα τη λήψη σχετικών εισηγήσεων», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως προτεραιότητά παραμένει επιπλέον η συνέχιση της συνετής εφαρμογής της οικονομικής και δημοσιονομικής μας πολιτικής, επικεντρωμένης στην εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών του κράτους και των δομών του.

«Οι κρίσεις που περάσαμε τα τελευταία χρόνια κατέδειξαν καταφανώς τη σπουδαιότητα και την ιδιαίτερη σημασία υιοθέτησης στοχευμένης στρατηγικής. Την ίδια στιγμή, κατέδειξαν τη σημασία της συλλογικής δουλειάς, της συνεργασίας με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και τους κοινωνικούς εταίρους, ως επίσης των επωφελών συνεργειών μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στη νέα προσπάθεια που καταβάλουμε για να ανταπεξέλθουμε των προκλήσεων που δημιούργησε η πανδημία, επενδύουμε και στην αξιοποίηση της δικής σας δυναμικής, της τεχνογνωσίας αλλά και των εξειδικευμένων γνώσεων που διακρίνουν τα μέλη του Συνδέσμου».

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ