Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας λόγω πανδημίας

Αναβάλλεται τελικά η επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η επίσκεψη αναβλήθηκε για λόγους που έχουν να κάνουν με την πανδημία. Νέα ημερομηνία της επίσκεψης θα ανακοινωθεί σε κατοπινό στάδιο.  

Συγκεκριμένα, μέλος της διπλωματικής αποστολής που θα συνόδευε τον Αυστριακό ΥΠΕΞ σε Ελλάδα και Κύπρο διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

«Οτιδήποτε άλλο εκτός από την ακύρωση θα ήταν νεύθυνο» δήλωσε εκπρόσωπος του αυστριακού ΥΠΕΞ.

Ο κ. Σάλενμπεργκ αναμενόταν κατά τις συνομιλίες που θα είχε στη Λευκωσία με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, να συζητήσει τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της συνεχιζόμενης τουρκικής παραβατικότητας, το Κυπριακό, θέματα που απασχολούν την ΕΕ, τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Αυστρίας και περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Όπως αναφερόνταν σε προηγούμενη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης που θα είχαν οι δύο υπουργοί, καθώς και στο πλαίσιο των διευρυμένων διαβουλεύσεων που θα ακολουθούσαν με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών, αναμενόταν να ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Αυστρίας και να ανταλλαγούν απόψεις, ανάμεσα σε άλλα, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της συνεχιζόμενης τουρκικής παραβατικότητας, για το Κυπριακό, και για περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Θα συζητούνταν, επίσης, θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή την περίοδο, όπως είναι οι ευρωτουρκικές σχέσεις, η Μετανάστευση, η Διεύρυνση, και οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή:  ΚΥΠΕ

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ