Γιωρκάτζης : Φταίνει η εξάρτηση από το αυτοκίνητο για το κυκλοφοριακό

Κύρια πηγή του κυκλοφοριακού προβλήματος είναι η μεγάλη εξάρτηση από το ιδιωτικό αυτοκίνητο, αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης με αφορμή την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στους δρόμους από χθες Δευτέρα, ημέρα έναρξης λειτουργίας των δημοσίων σχολείων.

Στη δήλωσή του ο κ. Γιωρκάτζης αναφέρει πως η προώθηση του περιμετρικού δρόμου Λευκωσίας θα βοηθήσει μεσοπρόθεσμα, ωστόσο, όπως σημειώνει, δεν θα επιφέρει ριζική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Την ίδια ώρα ο κ. Γιωρκάτζης αναφέρει ότι ο Δήμος Λευκωσίας έχει υποβάλει συγκεκριμένες εισηγήσεις προς το κράτος για απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δημιουργία υποδομών μονοδρόμησης κύριων αξόνων και λεωφορειολωρίδων, αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων των λεωφορείων, δωρεάν χρήση των δημόσιων μεταφορών για κάποιο διάστημα και λειτουργία δικτύου τραμ.

Καταλήγοντας ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε πως στην επίλυση του κυκλοφοριακού θα βοηθούσε και η επαναξιολόγηση των ωραρίων προσέλευσης των εργαζομένων στη δουλειά τους, ώστε να μη βρισκόμαστε όλοι στο δρόμο την ίδια ώρα.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ