Ακιντζί: Διαμαρτυρία ότι εμποδίσουμε τουρίστες στα οδοφράγματα να πάνε στα κατεχόμενα

Η "καταπάτηση του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής με την παρεμπόδιση διέλευσης υπηκόων της ΕΕ από τα οδοφράγματα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή", δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, συζητώντας το θέμα με αντιπροσωπεία του "συνδέσμου Τ/κ τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων"  (KITSAB).

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του συνδέσμου, Ορχάν Τολούν έθεσε το θέμα στον κ. Ακιντζί λέγοντας ότι η ε/κ πλευρά "συνεχίζει να θέτει εμπόδια" στις διελεύσεις πολιτών χωρών μελών της ΕΕ που φτάνουν στα αεροδρόμιο της «νότιας» Κύπρου και θέλουν να περάσουν στα κατεχόμενα.

Ο κ. Ακιντζί, προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση της «προεδρίας», ανέφερε στην αντιπροσωπεία των πρακτόρων ότι θα συνεχίσει να θέτει αυτό το ζήτημα τόσο στην ΕΕ, όσο και στα ΗΕ, ενώ αρμόδιοι της «προεδρίας» - όπως αναφέρεται – το συζητούν με την ε/κ ηγεσία και προσπαθούν να βρουν λύσεις.

Επιπλέον, ανέφερε ο κ. Ακιντζί, συνεχίζουν τις ενέργειες για να μπορέσει να ανοίξει και το οδόφραγμα της οδού Λήδρας που είναι κλειστό εδώ και πολύ καιρό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ