Η ανακοίνωση της κοινοπραξίας που αναλαμβάνει το Λιμάνι Λάρνακας

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και ενθουσιασμό ανακοινώνουμε ότι η εταιρεία μας Kition Ocean Holdings Ltd, μετά την υποβολή προσφοράς και μια μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία, επιλέγηκε, στις 3 Αύγουστου 2020, ως ο επιτυχών υποψήφιος για την ανάληψη του έργου της Ανοικοδόμησης του Λιμανιού και Μαρίνας της Λάρνακας!

Με μεγάλο ενθουσιασμό αναμένουμε την έναρξη του εξέχοντος αυτού παράκτιου έργου που θα φέρει ριζικές αλλαγές στην περιοχή και κατ’ επέκταση σε όλη την Κύπρο. Το μοναδικό αυτό έργο περιλαμβάνει την επέκταση και αναβάθμιση της υφιστάμενης περιοχής της Μαρίνας Λάρνακας με σκοπό τη φιλοξενία 650 σκαφών αναψυχής μήκους 5m - 150m και την επέκταση και βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών του λιμανιού της Λάρνακας με τη δημιουργία αποβάθρων έκτασης άνω των 2000m που θα είναι σε θέση να φιλοξενούν μεγάλα κρουαζιερόπλοια, πλοία ενεργειακής εξερεύνησης, στρατιωτικά και φορτηγά πλοία, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Η ανάπτυξη επίσης θα περιλαμβάνει την ανέγερση έργων μικτής χρήσεως, έκτασης 240.000m2, όπως ξενοδοχεία, γραφεία, διαμερίσματα, πολυτελείς παραθαλάσσιες επαύλεις, ένα παραδοσιακό εμπορικό κέντρο, μια τοπική αγορά, μια λέσχη γιοτ, γκαλερί τέχνης, χώρους εξωτερικών δραστηριοτήτων, παιδική χαρά, μεγάλες εκτάσεις πρασίνου, κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές, εμπορικά καταστήματα καθώς και τα μοναδικά στο είδος τους , Εκπαιδευτικό και Ιατρικό Κέντρο.

Αυτό το εμβληματικό έργο θα έχει κάτι να προσφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όχι μόνο στους πολίτες της επαρχίας Λάρνακας αλλά και στους επισκέπτες από ολόκληρη την Κύπρο και το εξωτερικό.
Το συναρπαστικό αυτό έργο θα ξεκινήσει το 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2033.

Η εταιρεία μας δράττεται της ευκαιρίας αυτής για να εκφράσει την εκτίμηση και τις ειλικρινείς ευχαριστίες της στους εταίρους της, οι οποίοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία με την εμπειρία και την πολύτιμη υποστήριξή τους. Ευχαριστούμε την εταιρεία AECOM, επικεφαλής σύμβουλός μας, που από την πρώτη ημέρα της διαδρομής αυτής έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένη έρευνα τοπικής και διεθνούς αγοράς με σκοπό την κατανόηση της παράδοσης, των αναγκών, του οφέλους και των υλικοτεχνικών αναγκών του έργου, καταλήγοντας στο μοντέλο ανάπτυξης του έργου, τα δικηγορικά γραφεία Harneys και τους νομικούς του συμβούλους, την KPMG για την προετοιμασία του χρηματοοικονομικού μοντέλου και την Notabene Accountants (Cy) Limited για τις ελεγκτικές της υπηρεσίες .

Τελευταίους αλλά εξίσου σημαντικούς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους λειτουργούς του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την αγαστή συνεργασία κατά τη διάρκεια της περιόδου διαπραγμάτευσης και για τη σκληρή δουλειά τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 ετών. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε το Δήμο Λάρνακας και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για την ενθάρρυνση και υποστήριξή τους σε αυτό το έργο.

Τέλος , θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους εσωτερικούς εταίρους και συνεργάτες μας που υποστήριξαν την Υποβολή Προσφοράς μας.
Εμείς προσβλέπουμε σε μια μακροχρόνια, εποικοδομητική συνεργασία με όλες τις τοπικές Αρχές, τους υφιστάμενους χρήστες του λιμανιού και το ευρύτερο κοινό της επαρχίας Λάρνακας.


TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ