15 βουλευτές στη λίστα Γιωρκάτζη

Από τα ερτζιανά του ΡΙΚ η νέα αντιπαράθεση Συλλούρη-Γιωρκάτζη με φόντο την περιβόητη λίστα με ονόματα Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων με Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι από την Κυριακή άρχισαν να εκδίδονται ανακοινώσεις από πλευράς βουλευτών τα ονόματα των οποίων συγκαταλέγονται στη λίστα μέσω των οποίων εκφράζουν έκπληξη για τη συμπερίληψη των ονομάτων τους στην περιβόητη λίστα Γιωρκάτζη.

Η Βουλή έλαβε αυτό που ζήτησε, είπε η τέως Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο. «Αυτό που είχε ζητηθεί από την Επιτροπή Οικονομικών, ήταν να καταρτιστεί από τις τράπεζες μια λίστα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για συγκεκριμένες ημερομηνίες και να σταλεί στον Πρόεδρο της Βουλής για να διαφυλαχθεί η εμπιστευτικότητα της» είπε.

Κληθείσα να σχολιάσει αναφορές του Προέδρου της Βουλής ότι πρόκειται για κατασκεύασμα, η κυρία Γιωρκάτζη απάντησε «λυπάμαι για το κατάντημά μας».

Πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, μιλώντας επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο έκανε αναφορά σε 14-15 βουλευτές που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.

Και επανέλαβε τις επικρίσεις κατά της τέως Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας επιμένοντας πως η λίστα είναι ένα επιπόλαιο κατασκεύασμα.

«Στο δημόσιο διάλογο επικρίθηκα γιατί έδωσα τη λίστα πίσω. Την έδωσα περίπου ένα μήνα μετά που ανέλαβε ο νέος Διοικητής, όταν την πήρα την μέρα και την ώρα, ήταν απόγευμα, που η κυρία Γιωρκάτζη μου είπε: φεύγω σήμερα και μαζεύω τα πράγματα μου. Μαζεύοντας τα πράγματα της αποφάσισε να μου στείλει και τη λίστα εμένα».

«Και έδωσα τη λίστα πίσω στον Διοικητή, όταν επέστρεψε από την Αμερική, δηλαδή περίπου ένα μήνα μετά που ανέλαβε, διότι πρώτον δεν ήταν λίστα που ζητήθηκε, δεύτερον και αν ήταν η λίστα που ζητήθηκε είναι λανθασμένη και δεν την έχει επεξεργαστεί κανένας, δεν ήταν με το σωστό περιεχόμενο. Έχει βάλει άτομα μέσα, τουλάχιστον, για τους 14-15 βουλευτές που έχουμε εκεί το 1/3 ή οι μισοί είναι εξυπηρετούμενα τα δάνεια τους και είναι πάνω», είπε κύριος Συλλούρης.

Ερωτηθείς κατά πόσον οι άλλοι μισοί έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, απάντησε πως «δεν είπα ότι για τους άλλους μισούς είναι μη εξυπηρετούμενα, εξετάζει ο καθένας και δίνει τις εξηγήσεις του. Δεν το εξέτασα, ούτε έχω τη δυνατότητα να κάνω αυτή την μελέτη».

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε επίσης πως και στο τέλος οι άλλοι μισοί να έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεν πρέπει να αφήνεται να νοηθεί ότι είναι κάτι ενοχοποιητικό.

«Άρα το εύρημα εδώ δεν είναι ποιοι και πόσοι βουλευτές έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο. Το εύρημα εδώ είναι γιατί αυτή η λίστα δόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, γιατί δόθηκε χωρίς να την επεξεργαστούν και γιατί αυτή η λίστα είχε όλα αυτά τα λάθη», λέει.

«Ήταν άλλες οι σκοπιμότητες; Είναι, δηλαδή, ανευθυνότητα και ανεπάρκεια… η πράξη που έκαμε η κυρία Γιωρκάτζη;», διερωτήθηκε ο κύριος Συλλούρης.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ