Επιστολή Σαρλ Μισέλ προς τους 27: Μια συμφωνία είναι απαραίτητη

Την αναγκαιότητα εξεύρεσης συμφωνίας, αναγνωρίζοντας ωστόσο την τη σκληρή δουλειά και την πολιτική βούληση που απαιτούν μια τέτοια εξέλιξη, εκφράζει σε επιστολή του προς τους 27 αρχηγούς των κρατών-μελών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ μια ανάσα πριν την επικείμενη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

Οι σκληρές συνομιλίες ξεκινούν στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που πραγματοποιείται στις 17-18 Ιουλίου και είναι η πρώτη με φυσική παρουσία από όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού.

Κάνοντας μία αναφορά στο συνολικό κόστος της πανδημίας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρει στην επιστολή του πως «η πανδημία του Covid-19 έχει οδηγήσει στην απώλεια πολλών ζωών σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχει πλήξει σοβαρά τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας. Συνεχίζει να επηρεάζει τη ζωή μας» .

Συνεχίζοντας τονίζει πως «όλες οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάκαμψης. Για τον σκοπό αυτό, η συνάντησή μας αυτή την εβδομάδα θα αφιερωθεί στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και στο Σχέδιο Ανάκαμψης». «Η εξεύρεση συμφωνίας θα απαιτήσει σκληρή δουλειά και πολιτική βούληση από την πλευρά όλων» συνεχίζει για να καταλήξει πως «μια συμφωνία είναι απαραίτητη» και καλώντας τους ηγέτες προς την εξεύρεση «εφαρμόσιμων λύσεων» και την κατάληξη σε συμφωνία, «για το μεγαλύτερο όφελος των πολιτών».

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ