Η Κομισιόν ενέκρινε το πακέτο διάσωσης της KLM

Το πακέτο στήριξης ύψους 3,4 δισ. ευρώ που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση της Ολλανδίας πως θα χορηγήσει στην ολλανδική θυγατρική της Air France – KLM, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα 3,4 δισ. έρχονται να προστεθούν στο πακέτο 7 δισ. που χορηγεί το Παρίσι στη γαλλική θυγατρική της αεροπορικής εταιρείας, ανεβάζοντας το συνολικό πακέτο στα 10,4 δισ. ευρώ. H KLM θα λάβει από την Ολλανδία 2,4 δισ. ευρώ σε τραπεζικά δάνεια με κρατικές εγγυήσεις και 1 δισ. άμεσου δανείου από το κράτος. Ωστόσο, η βοήθεια αυτή θα έρθει με προϋποθέσεις, όπως περικοπές δαπανών και μειώσεις μισθών.

«Η KLM παίζει σημαντικό ρόλο για την οικονομία της Ολλανδίας όσον αφορά την απασχόληση και την ταξιδιωτική σύνδεση. Η κρίση (του κορωνοϊού) έχει πλήξει ιδιαίτερα τον κλάδο των αερομεταφορών. Η εγγύηση και το κρατικό δάνειο θα παράσχουν στην KLM την απαραίτητη ρευστότητα  που χρειάζεται για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις συνέπειες της πανδημίας. Η Ολλανδία επέβαλλε κάποιους όρους όσον αφορά την κατανομή των κερδών, τις συνθήκες εργασίας και τη βιωσιμότητα» δήλωσε σχετικά η η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, διευκρινίζοντας πως τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να σχεδιάζουν τα μέτρα τους σύμφωνα με την πολιτική τους και τους ευρωπαϊκούς κανόνες. 

naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ