Στ. Πέτσας: Να σταλεί στην Τουρκία ισχυρό μήνυμα ότι δε μπορεί να παραβιάζει ατιμώρητα τη διεθνή νομιμότητα

Ο πολιτισμένος κόσμος, η Ευρώπη, γενικά η Δύση, οι απανταχού της γης Χριστιανοί και βεβαίως η Ελλάδα βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση και ύβρη της Τουρκίας και του προέδρου Τ. Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό σημείωσε πως πρόκειται για ιστορικό λάθος, απέναντι στο οποίο οφείλει να αντιδράσει η παγκόσμια κοινότητα. «Το ζήτημα δεν είναι ελληνοτουρκικό, αλλά παγκόσμιο. Αυτή τη διάσταση αναδεικνύει σταθερά η Ελλάδα, τόσο πριν, όσο και μετά την απόφαση Ερντογάν» επισήμανε. 

 

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως η Ελλάδα θεωρεί αναγκαίο να σταλεί στη γειτονική χώρα ισχυρό μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να παραβιάζει ατιμώρητα τη διεθνή νομιμότητα, και πως ενέργειες κατάφωρα αντίθετες στις διεθνείς υποχρεώσεις και το Διεθνές Δίκαιο, θα έχουν συγκεκριμένες συνέπειες.

Όπως συμπλήρωσε, η Ελλάδα ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να έχει έτοιμο κατάλογο ισχυρότατων μέτρων σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και η Ευρώπη οφείλει να καταλάβει ότι έχει υποχρέωση να πάρει αποφάσεις για να βάλει φρένο στην τουρκική προκλητικότητα». Το θέμα θα τεθεί σήμερα από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ