Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου

Κυριαρχεί το περιστατικό με τους πυροβολισμούς από την «αστυνομία» στον αέρα αλλά και εναντίον της βάρκας στην οποία επέβαιναν οι 30 Σύριοι μετανάστες που έφτασαν χθες στο κατεχόμενο Συριανοχώρι. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και πολιτικά κόμματα αντέδρασαν στο συμβάν που προκάλεσε τον τραυματισμό δύο εκ των μεταναστών.

Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Έφυγαν από τον πόλεμο στη Συρία και έφαγαν σφαίρες στην ΤΔΒΚ» έχει πρωτοσέλιδο την άφιξη χθες των 30 Σύρων μεταναστών στο Συριανοχώρι και το περιστατικό με τους πυροβολισμούς «αστυνομικών» και των τραυματισμό δύο μεταναστών. Στο άλλο θέμα γράφει ότι 5 οργανώσεις ζήτησαν έρευνα για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς εναντίον των μεταναστών.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Δεν υπάκουσαν στο ‘αλτ’ και πυροβολήθηκαν» γράφει ότι η «αστυνομία» μετά το «αλτ» έριξε 3 σφαίρες στον αέρα και 4 στη βάρκα που μετέφερε τους Σύρους μετανάστες, όταν κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να διαφύγουν, με αποτέλεσμα δύο άτομα να τραυματιστούν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπάλληλος στο «τμήμα εσόδων και φορολογίας» Λευκωσίας ανακαλύφθηκε ότι είχε κλέψει σχεδόν 1κ ΤΛ. Αλλού γράφει ότι σε καβγά μεταξύ δύο ομάδων ατόμων στην κατεχόμενη Λευκωσία έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα και ένα άτομο μαχαιρώθηκε στο πόδι.

Η «Γενί Ντουζέν» με τίτλο «Πυροβολήσαμε πρόσφυγες» γράφει για δύο διαφορετικές ανακοινώσεις της «αστυνομίας» χθες για το περιστατικό με τους Σύρους μετανάστες που έφτασαν στο Συριανοχώρι και αναφέρεται και στις αντιδράσεις οργανώσεων υπεράσπισης δικαιωμάτων και του ΡΤΚ για το συμβάν. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην αύξηση των καυσίμων και πως τα έσοδα πάνε στα «κρατικά» ταμεία. Αλλού αναφέρει ότι η φετινή είναι η χειρότερη χρονιά των τελευταίων 30 ετών για την αγορά της Κερύνειας, αφού δεν έχει τουρισμό.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ