Πρόεδρος Βουλής: Δεν είναι ηθικό και δεοντολογικό να δημοσιευθεί η λίστα Γιωρκάτζιη

Στα χέρια του Προέδρου της βουλής, βρίσκεται από χθες το μεσημέρι, η λίστα Γιωρκάτζη, η οποία θα τεθεί σήμερα ενώπιον της Ad Hoc Επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί για τη Διερεύνηση Θεμάτων που αφορούν Μη εξυπηρετούμενα Δάνεια, Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, χαρακτήρισε τη λίστα Γιωρκάτζιη επιπόλαιο κατασκεύασμα, στο οποίο δεν μπορεί να στηριχθεί κάποιος για να βρει κάτι ουσιαστικό.

Παράλληλα, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι κοίταξε τη λίστα τρία λεπτά και σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος δημοσίευσης της καθώς δεν είναι ηθικό και δεοντολογικό μιας και μέσα για παράδειγμα αναφέρονται βουλευτές που χρωστούν 200 ευρώ.


Επιπρόσθετα, ο κ. Συλλούρης είπε ότι υπάρχει όνομα που αναφέρεται πάνω από 80 φορές, ενώ όπως τόνισε λείπουν και ονόματα από τη λίστα που θα έπρεπε να αναγράφονται.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι ο ίδιος δεν θέλει να δώσει τη λίστα στη δημοσιότητα και αν θέλει κάποιο κόμμα να το κάνει να τη ζητήσει από τον Κεντρικό Τραπεζίτη.

Ο κ. Συλλούρης σημείωσε επίσης πως μετά από αίτημα των αρχηγών των κομμάτων θα προεδρεύει της Ad Hoc Επιτροπής χωρίς ωστόσο να έχει δικαίωμα ψήφου.

Προηγούμενη ενημέρωση

Σηκώνει «μανίκια» από σήμερα η Ad Hoc επιτροπή για τη Λίστα Γιωρκάτζιη

Συνέρχεται στις 11:00 σήμερα στην πρώτη της συνεδρία η Ad Hoc Επιτροπή της Βουλής για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, γνωστής και ως λίστας Γιωρκάτζη.

Με βάση έγκυρες πληροφορίες από τη Βουλή, μετά την αποστολή της επιστολής του Προέδρου της Βουλής το πρωί της Πέμπτης στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο Κεντρικός Τραπεζίτης απέστειλε τη Λίστα Γιωρκάτζη, η οποία παρελήφθη από τη Βουλή.

Της Ad Hoc προεδρεύει ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης που διαβίβασε στα μέλη της Επιτροπής το πρωί της Πέμπτης το 3ο αναθεωρημένο έγγραφο με τους όρους εντολής της Ad Hoc, όπως ανέφερε σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Με βάση τους όρους εντολής, η όποια απόφαση για δημοσιοποίηση της λίστας θα ληφθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ