Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου

Οι νέες οδηγίες της «υποεπιτροπής» για τις μεταδοτικές ασθένειες σχετικά με τις διελεύσεις από και προς τα κατεχόμενα, η έρευνα των «κτηνιατρικών υπηρεσιών» για σφαγείο στην κατεχόμενη Μια Μηλιά αλλά και η μη σωστή εφαρμογή πρωτοκόλλων στο «κρατικό χημείο» σε ό,τι αφορά στην ανάλυση προϊόντων και στην έκδοση πιστοποιητικού ποιότητας είναι τα κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Μόνο ένα τεστ για τον νότο» αναφέρεται στις χθεσινές αποφάσεις της υποεπιτροπής για μεταδοτικές ασθένειες σχετικά με τις διελεύσεις από και προς τα κατεχόμενα αλλά τις εισόδους από τα παράνομα αεροδρόμια και λιμάνια. Γράφει ακόμα ότι, η οικογένεια του Αρντά Ερκάν περιμένει ακόμα τις απαντήσεις για τον περίεργο θάνατο του Ερκάν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός λόγω υπερβολικής δόσης ναρκωτικών ουσιών, ενώ η «αστυνομία» δεν έχει εξιχνιάσει ακόμα την υπόθεση. Αλλού αναφέρει ότι χθες εντοπίστηκε ακόμα ένα κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα έξι.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Έρευνα στο σφαγείο ΚΙΒΕΤ» γράφει ότι έρευνα ξεκίνησαν οι «κτηνιατρικές υπηρεσίες» στο σφαγείο ΚΙΒΕΤ στην κατεχόμενη Μια Μηλιά μετά τον εντοπισμό σφαγίων που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ενώ ερευνάται η περίπτωση τα ζώα να αγοράστηκαν από τις ελεύθερες περιοχές και παράνομα να μεταφέρθηκαν στα κατεχόμενα. Αλλού η εφημερίδα κάνει λόγο για την επικινδυνότητα του δρόμου κατεχόμενου Δικώμου- Λευκωσίας. Αναφέρει ακόμα ότι από σήμερα θα υπάρξει αύξηση στην τιμή πώλησης καυσίμων.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Οι αναλύσεις στο χημείο εμπόδιο για τις εξαγωγές» γράφει ότι η μη εφαρμογή των σωστών πρωτοκόλλων στην ανάλυση των προϊόντων στο «κρατικό χημείο» αλλά και η καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση «πιστοποιητικού ποιότητας» αποτελεί εμπόδιο στην εξαγωγή προϊόντων από τα κατεχόμενα. Γράφει ακόμα ότι, ανακοινώθηκαν χθες νέες οδηγίες σε σχέση με την διέλευση από και προς τα κατεχόμενα αλλά και για τα παράνομα αεροδρόμια και λιμάνια. Αναφέρει αλλού ότι χθες εντοπίστηκε στα κατεχόμενα ένα κρούσμα κορωνοϊού και στις ελεύθερες περιοχές τρία.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ