Μετά την 1η Αυγούστου οι Βρετανοί τουρίστες - Άγνωστο για Ρώσους-Προβληματισμός σε ξενοδόχους

Ενώ ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να έρθουν στην Κύπρο μετά την 1η Αυγούστου στην κατηγορία Β, οι ξενοδόχοι και άλλοι επιχειρηματίες του τουρισμού προβληματίζονται για το κατά πόσον θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.  
 
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον μήνα Ιούλιο που χάθηκε δημιουργεί προβληματισμό, αλλά και δυσαρέσκεια στους επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου, που βλέπουν ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα πρέπει να επωμιστούν και το έξτρα κόστος της εξέτασης του κορωνοϊού αν θέλουν να επισκεφτούν την Κύπρο. 
 
Ουσιαστικά είναι το τίμημα για τη χώρα που βρίσκεται στην κατηγορία Β. Ο κάθε Βρετανός τουρίστας που θα έρχεται στην Κύπρο θα πρέπει πρώτα να κάνει τεστ για κορωνοϊό στη δική του χώρα, 72 ώρες πριν μπει στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει, που συνεπάγεται έξτρα κόστος για το ταξιδιωτικό πακέτο.
 
Την ίδια ώρα, οι τουριστικοί πελάτες από τη Ρωσία δεν είναι σίγουρο πότε θα έρθουν για διακοπές στην Κύπρο, ενώ το Ισραήλ λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης έχει μεταφερθεί χθες στην κατηγορία Γ', ανεβάζοντας τον βαθμό δυσκολίας για διακοπές. Το κλίμα αυτό δημιουργεί έξτρα προβληματισμό στο ξενοδοχειακό επιχειρείν που βλέπει αρκετά εμπόδια για σταδιακή ανάκαμψη και κρατάει μικρό καλάθι.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ