Κ. Μητσοτάκης: Να βρούμε πεδίο συνεννόησης για τις δημόσιες συναθροίσεις

Και στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις αναφέρθηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, στην απάντησή του στην επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά, κατά την οποία ανακοίνωσε πέντε πρόσθετα μέτρα, περίπου 3,5 δισ. ευρώ, για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της εργασίας.

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «θέλουμε να ακούσουμε τις προτάσεις σας. Ο κ. Καμίνης αναγνώρισε ότι κανένα δικαίωμα δεν είναι δικαίωμα όταν δεν είναι οριοθετημένο μέσα σε ένα πλαίσιο. Θα θέλαμε να βρούμε πεδίο συνεννόησης. Προϋποθέτει ματιά στα πράγματα που δεν θα στηρίζεται στη στείρα αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και δε θα προσπαθεί να ξανακάνει αντιπολίτευση πάνω σε μαγκάλια και συσσίτια. Με εσάς τουλάχιστον είμαι σίγουρος ότι θα μπορούμε να κάνουμε ουσιαστική, ποιοτική αντιπαράθεση» σημείωσε.

Στη δευτερολογία του, μετά την αντίστοιχη της κ. Γεννηματά, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να επιμερίσουμε με τρόπο δίκαιο το βάρος μιας έκτακτης κρίσης. Τελευταίος έχει την ευθύνη ο εργαζόμενος. Αν πιστεύετε ότι με μαγικό ραβδί μπορούμε να κρατήσουμε ακέραια όλα τα εισοδήματα, τότε ζείτε σε άλλο πλανήτη» ανέφερε.

«Είμαστε μπροστά και πάνω από μέτρα που πήραν πολλές άλλες χώρες. Δεν είπα, προς Θεού, ότι η κυβέρνηση αυτή είναι σοσιαλδημοκρατική. Είμαστε κεντροδεξιά φιλελεύθερη κυβέρνηση. Έχω πει πολλές φορές ότι το πρώτο μας μέλημα κατά τη διάρκεια της κρίσης είναι να προστατεύσουμε θέσεις εργασίας και εισόδημα εργαζομένων. Να μην κλείσουν ξενοδοχεία, να μην απολυθούν μόνιμα εργαζόμενοι. Να μην υπάρχει απώλεια στη σχέση εργασίας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος εκ νέου στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, επισήμανε πως δεν μπορεί να ξεχάσει ότι «συνυπήρχαμε ως υπουργοί και ήσασταν υπουργός στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Τότε δεν τα λέγατε αυτά. Καλό είναι, όταν κάνουμε άλματα στο παρελθόν, να μην παρακάμπτουμε ολόκληρες περιόδους. Η αναφορά μου σε μαγκάλια και συσσίτια δεν ήταν για εσάς. Το ερώτημα είναι να μην γίνετε εσείς σαν τους άλλους. Ευχή και ελπίδα μου είναι να μην επιστρέψουμε σε αυτού του είδους την αντιπολίτευση» είπε ο πρωθυπουργός.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ