Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου

Η αναστάτωση που προκλήθηκε στα κατεχόμενα μετά και τον εντοπισμό γυναίκας, η οποία έφτασε με πλοίο στα κατεχόμενα από την Τουρκία και η οποία ήταν θετική σε τεστ για κορωνοϊό με την «αντιπολίτευση» να κατηγορεί την «κυβέρνηση» και συγκεκριμένα τον «υπουργό υγείας» για παραπλανητικές και λανθασμένες πληροφορίες προς τους πολίτες, είναι το κύριο θέμα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων, ενώ αναφορά γίνεται και στην παραδοχή του υπόπτου για τη δολοφονία του ηλικιωμένου την περασμένη βδομάδα, στην έγκριση της «πρότασης νόμου» για τροποποίηση του «συντάγματος», αλλά και στα προβλήματα των παραγωγών γάλακτος.

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Ένα το ύποπτο κρούσμα, μεγάλος ο πανικός» γράφει ότι ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί στις αρχικές του δηλώσεις στη «βουλή» αναφέρθηκε σε γυναίκα η οποία βρέθηκε θετική σε τεστ κορωνοϊού ενώ σε δηλώσεις του αργότερα είπε ότι το τεστ βρέθηκε αρνητικό με τον αρθρογράφο να διερωτάται αν μπορεί ο πολίτης να έχει εμπιστοσύνη στον «υπουργό». Γράφει ακόμα ότι, ομόφωνα η «βουλή» ενέκρινε κατά τη χθεσινή της συνεδρία την τροποποίηση του «συντάγματος». Γράφει ακόμα ότι σε 6 μήνες ποινής φυλάκισης καταδικάστηκε 48χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο 6μηνου βρέφους το 2016 σε τροχαίο δυστύχημα.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Όλοι είναι ανάστατοι» γράφει ότι αναστάτωση προκάλεσε ο εντοπισμός μιας γυναίκας, η οποία έφτασε από την Τουρκία στα κατεχόμενα με πλοίο και η οποία διαγνώστηκε με κορωνοϊό, ενώ οι δηλώσεις των «αρμοδίων» ήταν παραπλανητικές, ελλείπεις και λανθασμένες. Γράφει ακόμα ότι με ιατρικό φορείο, αφού ήταν τραυματισμένος, μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο στο «δικαστήριο», ο νεαρός που κατηγορείται για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες. Δημοσιεύει ακόμα δηλώσεις του «προέδρου» του συνδέσμου κτηνοτρόφων σχετικά με τα προβλήματα των παραγωγών γάλακτος και την πιθανότητα πραγματοποίησης εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ποιον και πώς θα πιστέψει η κοινότητα;» αναφέρεται στον σάλο που προκάλεσε ο εντοπισμός χθες μιας γυναίκας, η οποία έφτασε στα κατεχόμενα από την Τουρκία με θετικό αποτέλεσμα στο τεστ κορωνοϊού με τους πολιτικούς στα κατεχόμενα και τα κόμματα της «αντιπολίτευσης» να κατηγορούν την «κυβέρνηση» για παραπλανητικές και λανθασμένες δηλώσεις. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι παραδέχτηκε τη διάπραξη του εγκλήματος ο αλλοδαπός που συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία ηλικιωμένου στην κατεχόμενη Λευκωσία την περασμένη βδομάδα. Δημοσιεύει ακόμα δηλώσεις το «υπουργού υγείας» σχετικά με τη λειτουργία εργαστηρίου στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Λευκωσία για επί τόπου αναλύσεις των δειγμάτων από τους ταξιδιώτες για κορωνοϊό.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ