«Ναι» από Αρεταίειο και Απολλώνειο για ένταξη στο ΓεΣΥ

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο ανακοινώνει επίσημα ότι από την 1η Ιουνίου 2020 διευρύνει το φάσμα υπηρεσιών του, για να καλύψει και τις ανάγκες των ασθενών του ΓεΣΥ.


Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Νοσοκομείο ανακοινώνει ότι εντάσσεται στο Γενικό Σύστημα Υγείας, με υπέρτατη αίσθηση κοινωνικής ευαισθησίας και μέσα από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του θα εξυπηρετεί και όλους τους δικαιούχους του ΓεΣΥ.

Εξάλλου, σημειώνει ότι μέσα από την Ιδιωτική Πτέρυγα του Νοσοκομείου θα εξακολουθήσει να εξυπηρετεί μη δικαιούχους, αλλά και ιδιώτες, καθώς και κατόχους ιδιωτικών ασφαλειών.

«Με σεβασμό στον άνθρωπο και έχοντας για πυξίδα τις αξίες της ποιότητας, της ομαδικής εργασίας και της συνεχούς βελτίωσης, παρέχει επί 24ώρου βάσεως όλες τις διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες, πιστοποιημένες για το υψηλό τους επίπεδο με διεθνή πρότυπα, σε ένα σύγχρονων προδιαγραφών κτήριο», αναφέρει.

Καταληκτικά αναφέρει ότι «διαθέτει προηγμένες ιατρικές τεχνολογίες και με καταξιωμένους επιστήμονες, που καλύπτουν όλο το φάσμα των ιατρικών ειδικοτήτων, στοχεύει στη βέλτιστη φροντίδα και ικανοποίηση των ασθενών του, εντός και εκτός ΓεΣΥ». 
Στο μεταξύ «Ναι» στην ένταξη του στη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ είπε το «Απολλώνειο» Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου αν και αναμενόταν χθες, τελικά δόθηκε σήμερα μετά από πολύωρη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μέχρι στιγμής, το «Αρεταίειο» και το «Απολλώνειο» θα βρίσκονται στη δεύτερη φάση του συστήματος, με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να σημειώνει πως το μεγάλο «στοίχημα» για τη Λευκωσία, έχει κερδηθεί καθώς πρόκειται για τις μεγαλύτερες κλινικές της πρωτεύουσας.

Σε κατ΄ αρχήν συμφωνία με τον ΟΑΥ έφτασαν συνολικά 42 ιδιωτικά νοσηλευτήρια από τα 45 με τα οποία ήταν σε συζητήσεις ο Οργανισμός.
Η συμμετοχή των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ, αγγίζει το 75% παγκύπρια.

Οι υπογραφές με τα νοσηλευτήρια που είπαν το «ναι» στον Οργανισμό αναμένεται να πέσουν αυτό το τριήμερο, καθώς την 1η Ιουνίου μπαίνει σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του Συστήματος.

Όσον αφορά το «Ιπποκράτειο», δεν έχει δοθεί είτε αρνητική είτε θετική απάντηση μέχρι στιγμής.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ