Βολιβία: Αίρονται από Δευτέρα ορισμένα από τα μέτρα περιορισμού

Την άρση από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ορισμένων από τους περιορισμούς που είχε επιβάλει για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας ανακοίνωσε η μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας.

Προβλέπεται η επανεκκίνηση ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων και ότι θα επιτρέπεται στους Βολιβιανούς να βγαίνουν από τα σπίτια τους συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

«Αυτό που ορίζει το διάταγμα είναι ότι θα επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις πέντε το πρωί ως τις έξι το απόγευμα», διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας Όσκαρ Ορτίς μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο ίδιος ανέφερε πάντως ότι επαφίεται στους δήμους και τις περιφερειακές αρχές να αποφασίσουν ποιες οικονομικές δραστηριότητες θα επιτραπεί να ξαναρχίσουν. Εστιατόρια, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι δημόσιων συγκεντρώσεων δεν προβλέπεται να ανοίξουν ξανά.

Η μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας επέβαλε τον Μάρτιο πλήρη περιορισμό του πληθυσμού, έκλεισε τα σύνορα και τον εναέριο χώρο, με μόνες εξαιρέσεις ανθρωπιστικές πτήσεις και κάποιες που κρίθηκαν απολύτως απαραίτητες.

Στη Βολιβία, οι αρχές έκαναν λόγο ως προχθές Τετάρτη για 280 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας επί συνόλου 7.768 κρουσμάτων. Εστία της πανδημίας στη χώρα των Άνδεων παραμένει η περιφέρεια Σάντα Κρους, όπου έχουν εντοπιστεί 5.366 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ