Η Κύπρος στις χώρες που δέχθηκαν επιθέσεις από χάκερ

Η Google καθημερινά παρακολουθεί 270 ομάδες χάκερ οι οποίες είτε δρουν μόνες τους είτε έχουν απευθείας συνεργασία με κρατικές μυστικές υπηρεσίες. Εξαιτίας αυτών των παρακολουθήσεων η ομάδα ασφαλείας του ψηφιακού γίγαντα είναι σε θέση να προλαβαίνει ή έστω να προειδοποιεί τους χρήστες των υπηρεσιών της για χιλιάδες επιθέσεις που διενεργούνται καθημερινά.

Η Κύπρος συγκαταλέγεται στις χώρες που δέχθηκαν πολλές επιθέσεις από χάκερ που υποδύονταν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σύμφωνα με την αναφορά της Ομάδα Ανάλυσης Απειλών της Google (TAG), τον περασμένο μήνα κοινοποιήθηκαν 1,755 προειδοποιήσεις. Πολλοί από αυτούς τους χάκερς αξιοποίησαν την κρίση της πανδημίας και δημιούργησαν λογαριασμούς Gmail οι οποίοι προσομοίαζαν με τον επίσημο λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 
Το ανησυχητικό σημείο της αναφοράς της Google έχει να κάνει με τις ομάδες χάκερς που χρηματοδοτούνται ή στηρίζονται από κρατικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην αναφορά στόχος των χάκερ είναι η συλλογή πληροφοριών, η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και αρχείων ή ακόμη η διασπορά ψευδών ειδήσεων.
 

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ