Έξω από το Υπουργείο Παιδείας οι γονείς μαθητών της ειδικής εκπαίδευσης

Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν από το πρωί οι γονείς μαθητών ειδικής εκπαίδευσης που αποκλείστηκαν από την επιστροφή στα θρανία, καθώς με απόφαση της κυβέρνησης οι ίδιοι και οι συνοδοί τους θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις για την πανδημία του κορωνοϊου.

Ξεκαθάρισαν τη θέση τους οι ειδικοί για μαθητές με ειδικές ανάγκες. «Δεν έχει τεθεί αυτό το θέμα»
Υπενθυμίζεται πως χθες ξεκαθάρισαν τη θέση τους οι ειδικοί για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες. Κληθείς να τοποθετηθεί για το θέμα που προέκυψε με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην πάνε στα σχολεία τους παιδιά με ειδικές ανάγκες και κατά πόσον αυτή ήταν εισήγηση της Επιδημιολογικής ομάδας όπως ανέφερε σε πρωινές του δηλώσεις ο Υπουργός Παιδείας, ο Δρ. Κωστρίκης είπε «σαν επιστημονική επιτροπή δεν έχουμε ερωτηθεί για αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Γι’ αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα έχω την εντύπωση δεν έχουμε ερωτηθεί. Εάν ζητηθεί θα γίνει».

Με τη θέση συμφώνησε και ο Δρ. Νικολόπουλος. «Δε θυμάμαι να είχε τεθεί αυτό το θέμα συγκεκριμένα. Το θέμα των σχολείων αναλύθηκε διεξοδικά αλλά όχι αυτό. Ευχαρίστως να το κάνουμε» είπε

Να σημειωθεί πως επικριτική ήταν ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού που έκανε λόγο για διακρίσεις, αδικία και ανευθυνότητα από πλευράς Υπουργείου Παιδείας.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ