Τραμπ : Θα είμαι Πρόεδρος όλων των αμερικανών

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ είναι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ο Τραμπ έχει ήδη εξασφαλίσει 276 εκλέκτορες, έξι περισσότερους από όσους χρειαζόταν για να εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ.
Κατά τη νικητήρια ομιλία του προς τους υποστηρικτές του ο Τραμπ διαβεβαίωσε πως θα είναι «πρόεδρος όλων των Αμερικανών». «Ήρθε η ώρα να θεραπεύσουμε τις πληγές του διχασμού, η ισχύς εν τη ενώσει, ένας ενωμένος λαός (...) Προσεγγίζουμε όσους δεν με στήριξαν, ώστε μαζί ενωμένοι να χτίσουμε ξανά τη χώρα μας», πρόσθεσε. Ανέφερε ακόμη ότι η Δημοκρατική αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον, του τηλεφώνησε και τον συνεχάρη για τη νίκη του και ο ίδιος της εξέφρασε από την πλευρά τα συγχαρητήριά του για τις υπηρεσιες που προσέφερε στη χώρα. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Με τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται στους εκλέκτορες με 244 έναντι 215 της Χίλαρι Κλίντον και να απομένουν ακόμη να καταμετρηθούν οι ψήφοι σε 7 πολιτείες, η μόνη πιθανότητα για να εξασφαλίσει η δημοκρατική προεδρική υποψήφιος τους 55 εκλέκτορες που χρειάζεται για να νικήσει στις εκλογές είναι να της κερδίσει όλες, πλην τους Νιου Χάμσαϊρ. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει τελικό αποτέλεσμα στις πολιτείες Μίσιγκαν, Πενσυλβάνια, Ουισκόνσιν και Αριζόνα όπου προηγείται ο Τραμπ και στο Μέιν, τη Μινεσότα και το Νιου Χάμσαϊρ όπου προηγείται η Χίλαρι Κλίντον. Αν και στο στρατόπεδο των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ επικρατεί ενθουσιασμός, με τα αντίθετα συναισθήματα σ’ αυτό της Χίλαρι Κλίντον, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν έχει ακόμη αποφασίσει πότε θα κάνει το τηλεφώνημα στον ρεπουμπλικανό προεδρικό υποψήφιο, για να παραδεχθεί την ήττα της.
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ