Οικογενειακό τραπέζι πίσω από τη διασπορά του ιού σε 15 άτομα

Οικογενειακό τραπέζι για την 25η Μαρτίου πίσω από τη διασπορά του ιού σε 15 άτομα

Πονοκέφαλο και συνάμα προβληματισμό έχει προκαλέσει η αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μέσω επαφών αφού φαίνεται πως οι Κύπριοι δεν αντιλήφθηκαν την έννοια και την λογική του περιορισμού και των μέτρων της Κυβερνησης για μη διασπορά του ιού.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, από τα 35 νέα κρούσματα τα 31 εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών από το οικογενειακό περιβάλλον.

Αν και τα μέτρα απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων τέθηκαν σε εφαρμογή στις 18:00 το απόγευμα της 24ης Μάρτιου ωστόσο φαίνεται πως κάποιοι ούτε που τα έλαβαν υπόψιν τους.

Όπως πληροφορούμαστε εντοπίστηκε πρόσωπο το οποίο στις 25 Μαρτίου είχε πάει σε οικογενειακό τραπέζι παραβιάζοντας τα μέτρα περιορισμού που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Το πρόσωπο αυτό, όπως μας επισημάνθηκε από αρμόδια πηγή, μετά από δύο ημέρες εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό. Ωστόσο το κακό έγινε καθώς μετέφερε τον ιό και σε 15 άτομα από το οικογενειακό του περιβάλλον με αποτέλεσμα και αυτοί να νοσήσουν.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ